Det talas om att barnen av idag knappast syns ute och det är faktiskt en stor skillnad från förr om man tänker efter. Deras intressen har mycket att göra med att stanna inne och använda sig av sin surfplatta eller sin telefon, men det är ju knappast deras fel att det blivit på det här viset! Då vi vuxna sitter med antingen telefon eller surfplatta i handen mest hela tiden och då många av oss även jobbar hemma framför en skärm så är det inte konstigt att barnen tror att det är framför en skärm man ska befinna sig när man kan.

Visst är det så att det numera går att lära sig mängder av spännande och viktiga saker genom spel och annat som man kan ladda ner, men att få rosor på kinderna naturligt är inte helt vanligt bland barnen idag.

En tidsfråga

Det är fortfarande lite tidigt för att avgöra vad det leder till då dessa generationer av barn inte blivit tillräckligt stora ännu för att vi ska kunna se effekterna och jämföra dem med äldre generationer, men det vi omtalade ovan gällande att barnen stannar inomhus i högre utsträckning idag kan vi vara överens om. Vad som följt av detta är spel som ska användas ute på ett aktivt sätt och det är ett bra sätt att acceptera utvecklingen för vad den är och göra det bästa av situationen istället för att bara se det som någonting negativt.

Vi får helt enkelt anpassa oss efter denna nya internet generation som växer upp med oss som föräldrar och se det som någonting positivt att det finns så mycket att lära även här. Idag börjar ju många barn både läsa och räkna snabbare med hjälp av spel än vad de äldre generationerna gjorde i skolan och det måste väl ändå ses som positivt!