Innan träningen kan du behöva ta ett tillskott i form av en PWO, för att öka din energi och ditt fokus samt din uthållighet i gymmet. När du hellre skulle vilja gå och lägga dig än gå och gymma, kan du ta ett av dessa tillskott för att komma igång och orka fullfölja ditt träningspass.

Tillskott före träningen (PWO)

PWO står för “pre workout” och precis som namnet avslöjar rör det sig om ett tillskott som tar före träningen för att förbättra din prestationsförmåga. Du känner förmodligen till vissa saker om kosttillskott. Ofta går det till så att dina träningskompisar berättar om en PWO-produkt de har tagit, som resulterade i deras bästa träningspass någonsin. Det kan också vara personalen i en butik som har berättat för dig att det knappt är värt att gå och träna utan att först ta en PWO. Eller så har du själv börjat leta efter ett sätt att få mer energi i gymmet och då snubblat över PWO-tillskott.

Vad är syftet med en PWO?

Tillskott som du tar före träningen kan öka din prestationsförmåga tack vare de ingredienser som PWO:n innehåller. En PWO innehåller ofta flera olika vitaminer, mineraler och örter som kan förbättra prestationsförmågan när de tas tillsammans. Generellt sett kan ett tillskott av den här typen påverka en eller flera av följande faktorer: energi, styrka, uthållighet, och muskeluppbyggnad.

Det finns olika sätt på vilka en PWO kan uppnå dessa effekter. Det är dock viktigt att nämna att det finns många olika PWO-tillskott att välja mellan: allt från fettförbrännande tillskott till muskeluppbyggande sådana. Alla dessa tillskott innehåller olika halter av stimulerande substanser.

Du bör också känna till att du inte behöver ta en PWO för att styrketräna. Huruvida du bör ta detta tillskott eller inte beror på dina personliga preferenser. Många personer som tränar tar en PWO före träningen och hävdar att tillskottet har hjälpt dem nå sina mål. Faktum är dock att det också finns de personer som uppnår sina mål utan att ta uppiggande tillskott. Om du är känslig för koffein bör du kanske inte ta en PWO, men om du vill ha en kick före träningen kan det vara bra att göra detta.